Cum sa decorati curtea cu putini bani?

Decorarea gradinii sau a curtii poate fi un proces foarte costisitor, mai ales in ziua de astazi, cand produsele pentru gradina au devenit produse de lux, datorita dorintei generale de a construi cu materiale noi. Puteti sa luati sfaturi de la prietenii arhitecti, designeri sau chiar ingineri constructori cu mai multa experienta in spatii exterioare sau sa va puneti singuri mintea la contributie. Mai mult, pentru a nu va ingreuna situatia financiara, puteti sa va divizati proiectul in mai multe etape, alocand un buget fix fiecareia. Faceti-va un plan si o schita desenata pentru a avea clar in minte ce doriti sa construiti, modificati, adaugati sau sa scoateti. Este necesar a va face un plan de calcul, avand in vedere fiecare material necesar, modul lui de achizitie si pozitionare. Trebuiesc luate in calcul inca de la inceput forma, materialele, mobilierul, gazonul si costurile.

Pentru un gazon curat si tuns uniform, trebuie sa ascutiti lamele masinii de tuns iarba o data la 2 luni pentru a nu “ciufuli” gazonul. Straturile de iarba foarte subtiri pe care le tundeti pot fi folosite ca ingrasamant, iar daca nu, puteti folosi fertilizator sintetic pentru a mentine iarba sanatoasa.

Straturile de flori pot fi separate de restul curtii cu un furtun de gradina pentru inceput, iar ulterior puteti delimita marginile cu borduri si pietre de rau. Solul poate fi imbogatit prin adaugarea de compost, ace de pin sau frunze taiate.

Decorati terasele sau puntile pe care le aveti cu scaune ieftine si mese. Pentru a gasi ofertele cele mai bune, verificati magazinele mai ieftine, cumparati de la persoane private sau asteptati pana la sfarsitul verii, cand preturile scad. Puteti intinde un covor pentru exterior sau puteti adauga plante in ghivece, lampi de exterior, stalpi de luminat sau felinare pentru a crea o atmosfera placuta. Un mod ieftin de a va contura curtea este de a folosi pietris, pavele de ciment sau beton turnat pentru alei. Daca folositi pietris, achizitionati un tip mai zgumturos, nu cel in forma de mazare.

Puteti sa va creati propria dumneavoastra fantana arteziana. Materialele necesare le puteti gasi la magazinele obisnuite sau sa le procurati din resturile ramase in curte, putandu-va bucura de un loc cu apa in curtea proprie. Un arbore sau o leasa pot crea un spatiu intim minunat.

Plantati mai multi copaci si plante perene pentru a nu fi nevoiti sa cheltuiti anual bani cu florile sau arbustii. Gasiti plante care merg bine in climatul in care va aflati pentru ca acestea se vor dezvolta complet si va vor oferi un plus de verdeata.

O gradina frumos decorata poate sa fie un spatiu foarte valoros si folositor : va poate ajuta sa va relaxati si sa scapati de stresul zilnic. Daca vreti sa va creati un spatiu intim in gradina nu trebuie neaparat sa chemati un specialist. Sunt multe lucruri pe care le puteti face de unul singur. Elementele principale intr-o gradina sunt obligatoriu: pietrele, gazonul, plantele, pomii, lemnul, dar si anumite materiale ramase din alte proiecte. Gradina poate fi decorata cu beculete, lampi, mobilier vechi, foisor, leagan, pitici, pietre decorative, busteni, alei, arbusti ornamentali si nu in ultimul rand multe, multe flori. Niciodata nu sunt prea multe.

Nu ratati sansa de a va pune capul la contributie si a reusi prin fortele proprii sa creati ceva ce are sa va face placere. Daca apelati la un specialist, va stoarce de bani si va garantez ca dupa ce pleaca de la dumneavoastra, tot aveti sa intrerveniti in ,,opera de arta” cu ceva modificari. Parca tot nu e pe gustul familiei si mai trebuiesc facute cateva rectificari. Asa ca, ganditi-va de la inceput, muncitiva dumneavoastra proiectul si rezultatele vor fi pe satisfactia intregii familii. 

 

Lasă un comentariu